RSS csatornák

A tell.hu RSS csatornái:

Tartalom
Az RSS-csatorna címe
Frissítések RSS konfigurátor

Kérjük, válassza ki, hogy melyik termék(kategória) frissítési üzeneteit szeretné RSS-en keresztül megtekinteni:

Minden publikáció

Mi is az RSS?

Az RSS (Really Simple Syndication) egy XML alapú dokumentum, amely webes tartalmak megosztására született. Az RSS-szolgáltatás (más néven RSS-csatorna) egy címből, leírásból és linkből álló listát tartalmaz.

A szolgáltatás segítségével azonnal értesülhet a honlapunkra felkerült hírekről, eseményekről, frissítésekről.
A továbbított információk megjeleníthetőek egy másik weboldalon vagy egy erre a célra szolgáló RSS hírolvasó programmal.

Hogyan használható az RSS?

Az RSS használatához speciális RSS-olvasó vagy aggregátor programra van szükség, amely összegyűjti és megjeleníti ezen tartalmakat. Az alkalmazás segítségével automatikusan egy helyre gyűjthetők a különböző RSS-tartalmak, és így a felhasználók azonnal értesülhetnek az új anyagokról.

Léteznek önálló, számítógépre telepíthető programok (FeedReader, Google Reader, Bottom Feeder stb.), böngészőbe, levelezőbe integrálható pluginek (kiegészítések). A böngészők legújabb generációi (Firefox, IE7, Netscape9, Opera) már alapértelmezésben alkalmazkodnak az új információ-átviteli szabványhoz és képesek az RSS-olvasásra. A harmadik nagy lehetőség - a web2.0 jegyében - a teljes mértékben online RSS-olvasók használata, melyeknek több előnye van: például nem foglalják a helyet a gépen, nem okozhatnak kárt esetleges eltávolításuk során és persze bármikor, bárhonnan elérhetők (hirlapom.hu, Live.com).