Tengelyszám átkapcsolás szolgáltatás

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a tengelyszám átkapcsolóval történő tengelyszám átkapcsolás szolgáltatásunk elindult.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a tengelyszám átkapcsolóval történő tengelyszám átkapcsolás szolgáltatásunk elindult.

A tengelyszám átkapcsolás szolgáltatás élesítésének lépései:

Első lépésben kérjük, hogy írásban jelezze az easyTRACK ügyfélszolgálat felé amennyiben a tengelyszám átkapcsolás szolgáltatást igénybe szeretné venni. Ehhez adja meg az easyTRACK modul(ok) 4 számjegyű eszköz-azonosítóját (pl. EASY 10B1), vagy ha az Önnek egyszerűbb, akkor a 12 számjegyű OBU azonosítóját, amely(ek)re a szolgáltatást aktiváltatni szeretné. 

Az ügyfélszolgálat elérhetősége: [email protected]

A technikai támogató kollégák elvégzik a szükséges beállításokat, majd e-mailben visszaigazolást küldenek a szolgáltatás aktiválásáról, az eszközök azonosítóinak felsorolásával (easyTRACK eszköz-azonosító, vagy OBU ID).

A tengelyszám átkapcsolás szolgáltatás sikeres aktiválásának visszaigazolását követően, állítsa be a HU-GO weboldalán (www.hu-go.hu) azon vontató jármű(vek) alap-tengelyszámát (vontatmány nélküli), amelyekre a tengelyszám átkapcsolás szolgáltatás élesítve lett.

Az alap-tengelyszám beállítását követően kezdje meg a tengelyszám átkapcsoló használatát. Állítsa a kapcsolót az aktuális állapotnak megfelelő állásba. (kapcsolja be, ha van vontatmány csatlakoztatva, illetve kapcsolja ki, ha nincs). 
A kapcsoló bekapcsolt állapotát egy világító LED jelzi.

Figyelem! Mindaddig  a HU-GO weboldalán kell elvégezni a tengelyszám módosítást, ameddig kollégáink nem igazolják vissza e-mailben (az easyTRACK eszköz-azonosítók, vagy OBU ID-k felsorolásával) a tengelyszám átkapcsolás szolgáltatás sikeres aktiválását!

SMS értesítés az átkapcsolásról: (opcionális)

Biztonsági okokból javasoljuk, hogy kérje megerősítő SMS üzenet küldésének beállítását a tengelyszám módosításáról. A funkció aktiválásával a gépjárműbe telepített easyTRACK (OBU) eszköz SMS értesítést küld az átkapcsolásokról max. 2db előre megadható telefonszámra. Az SMS üzenet tartalmazza a vontató gépjárműbe telepített easyTRACK egység 4 számjegyű eszköz-azonosítóját és a tengelyszám módosítás eredményét.  pl. (1F01) Tengelyszám beállítva J2-re
A könnyebb beazonosíthatóság érdekében javasoljuk, hogy mobiltelefonja telefonkönyvébe vegye fel az egyes easyTRACK eszközeinek a telefonszámát az Ön által legkönyebben felismerhető névvel (pl., forgalmi rendszám, jármű márka).

SMS értesítéshez telefonszámok megadása, módosítása:

Az értesítendő telefonszámokat vagy azok módosítását (adott easyTRACK egységre vonatkozóan) az easyTRACK ügyfélszolgálaton adhatja meg az [email protected] e-mail címen.

SMS értesítés költsége:

Az SMS értesítés költségét a havi szolgáltatási díj nem tartalmazza. Az SMS díjak havi számlázását a SIM kártyát biztosító hálózati szolgáltató (Telenor, Vodafone, T-Mobile) az előfizetői szerződéssel egyidejűleg megkötött magánszámla szerződés alapján közvetlenül számlázza. 

Tengelyszám átkapcsoló használata:

A kapcsolót vontatmány felcsatolásakor és lecsatolásakor állítsa a megfelelő állásba. 
A kapcsoló kikapcsolt állásánál a HU-GO rendszer az Állami Autópálya Kezelőnél (www.hu-go.hu) beregisztrált tengelyszám adata szerinti díjkategóriát veszi figyelembe az útdíj összegének megállapításához. 
A kapcsoló bekapcsolt állásánál minden esetben „J4” díjkategóriával kalkulál a rendszer. (4 vagy nagyobb össztengelyszám)

Fontos figyelmeztetések: 

Az átkapcsoló helyes használatának felelőssége a gépjármű üzemeltetőt terheli!
Az átkapcsolás elmulasztásából eredő károkért (többletköltség, büntetés) a bevallási közreműködőt (szolgáltatót) nem terheli felelősség. 
Az átkapcsolás meghiúsulásából eredő károkért a szolgáltató kizárólag akkor vállal felelősséget ha az üzemeltető igazolni tudja, hogy a tengelyszám átkapcsolás sikerességét az easyTRACK rendszer SMS üzenetben visszaigazolta.