Megjelent a v3.13 firmware frissítés S900-as és S340-es Gate Control hardverekre.

Firmware v3.13

Támogatott hardver verziók: S900 és S340 (v3.03 firmware verziótól)

  • Órabeállítás folyamata átdolgozva: ha nincs megadva a modul saját telefonszáma, akkor a GSM hálózatról állítja be az óráját. Ha ez a folyamat nem jár sikerrel (pl. az adott hálózat nem támogatja ezt az eljárást vagy hibás dátum/idővel válaszol a kérésre), ebben az esetben meg kell adni a modul saját telefonszámát a beállításoknál. Ha meg van adva a szám, a modul figyelmen kívül hagyja a hálózattól kapott időbeállítást és minden esetben önmagának küldött SMS üzenettel fogja beállítani az óráját.
  • Időbeállító SMS hiba javítás (a v3.08 verzióban naponta küldött önmagának időbeállító SMS-t -> javítva 20 naponkénti küldésre, amennyiben nincs tápfeszültség vesztés).
  • Bemenetek működése módosítva: már csak egyetlen SMS üzenetet küld a modul akkor is, ha a bemenet huzamos ideig aktiválva van (korábban további 3 SMS-t küldött, 10 percenként egyet, ha a bemenet folyamatosan aktivált állapotban maradt). De ha a bemenet éjfélen túl is aktivált állapotban marad, akkor a modul ismételten elküldi az SMS-t a napi újraindulásának alkalmával, amely éjfél körül esedékes minden nap.
  • A bemenetek beállításának módja módosítva: az új verzióban már nem az aktivált állapotot kell megadni, hanem a nyugalmi állapotot (vagyis hogy alaphelyzetben nyitott-N.O. vagy alaphelyzetben zárt-N.C a bemenet). Ez érinti a programozó szoftvert és az SMS parancsokat is (részleteket lásd a használati útmutatóban).