GPRS Adapter - Automatikus tápfeszültség-leválasztás funkció

A GPRS Adapter termék 1030000217732 gyári számtól automatikus tápfeszültség-leválasztás funkcióval rendelkezik. Amennyiben a tápfeszültség 8,3V alá csökken, a modul automatikusan kikapcsol. A modul ismét csak 11,6V-os feszültségszintnél kapcsol be.

A modul mindenkori bekapcsolásához szükséges minimális tápfeszültség-szint 11,6V! A 11,6V fölötti tápfeszültséggel történő megtáplálást követően a modul képes stabilan üzemelni akár alacsonyabb, de legalább 8,3V tápfeszültségről.

Amennyiben a modul egy akkumulátorral ellátott tápegységről van megtáplálva és az adott akkumulátoron nincs egyéb fogyasztó, amikor megszűnik a töltés (pl. áramszünet miatt), az akkumulátor merülése során a modul 8,3V-os feszültségszintnél automatikusan kikapcsol.

Ezt követően, ha jó állapotú az akkumulátor, akkor regenerálódhat és elérheti a 11,6V-os kapocsfeszültséget, ahol a modul ismét bekapcsol, majd az akkumulátor ismételten 8,3V alá merülhet. Ebben az esetben egy folyamatos ki- és bekapcsolási ciklus alakulhat ki, amely addig tart, amíg az akkumulátor már nem képes 11,6V fölé regenerálódni. Amennyiben ezt a jelenséget tapasztalja, az akkumulátor lemerült, ezért azt ki kell cserélnie.