E-útdíj bevallás easyTRACK rendszerrel

Tájékoztatjuk, hogy a T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kft. bevallási közreműködőként csatlakozik az E-útdíj (elektronikus megtett út arányos útdíj-fizetési) rendszerhez.

Tisztelt Érdeklődő!

Tájékoztatjuk, hogy a T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kft. bevallási közreműködőként csatlakozik az E-útdíj (elektronikus megtett út arányos útdíj-fizetési) rendszerhez. Ez azt jelenti, hogy ügyfeleink flottakövetési rendszere (easyTRACK) alkalmas lesz az e-Útdíj alapú bevalláshoz.

A rendszerek illesztése az Állami Autópálya Kezelő Zrt-vel együttműködve és a tervezett ütemben zajlik annak érdekében, hogy a július 1-től induló E-útdíj alapú bevallásához teljes körű szolgáltatást nyújthassunk az Ön részére.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az easyTRACK eszközök technikailag már eleve alkalmasak a rendszerek összekapcsolására ezért nincs szükség külön fedélzeti egység (OBU) megvásárlására.

Az E-útdíj rendszerre történő átállás az easyTRACK rendszert használók részéről nem igényel semmilyen beruházást.

A szolgáltatás indításának időpontjáról, folyamatáról és technikai feltételeiről folyamatosan tájékoztatjuk, ezért javasoljuk, hogy figyelje hírleveleinket vagy kattintson ide a feliratkozáshoz!

Amennyiben kérdése merül fel a szolgáltatással kapcsolatban vagy ajánlatot szeretne kérni forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeinken:

Az E-útdíj rendszer bevezetésének előzményei: (forrás: http://www.autopalya.hu)

2013. július 1-jétől hazánkban is bevezetik a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési (UD) rendszert, amely a magyar úthálózat (autópályák, autóutak és főutak) kijelölt, összesen 6513 km hosszú szakaszait érinti. A díjköteles útszakaszok áttekintő térképét az alábbi linkre kattintva lehet elérni.

A díjfizetési kötelezettség a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművekre vonatkozik. A megtett úttal arányos díjfizetés mértéke függ a használt úttípustól (autópálya, autóút vagy főút), a gépjármű kategóriájától (J2, J3, J4) és környezetvédelmi besorolásától is.

A 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeg feletti járművek kategóriákba sorolása tengelyszám alapján történik: a J2-be a kéttengelyes, a J3-ba a három, míg a J4 kategóriába a négy (vagy több) tengellyel rendelkező járművek kerülnek

Az úthasználat bruttó díja (Ft / km)

Környezetvéd.

kategória

J2 díjkategória

J3 díjkategória

J4 díjkategória

Gyorsforg.

Főút

Gyorsforg.

Főút

Gyorsforg.

Főút

A (≥ EURO III.)

42,41

18,04

59,52

31,23

86,70

54,07

B (EURO II.)

49,89

21,23

70,02

36,75

108,38

67,60

C (EURO I.)

57,38

24,41

80,53

42,26

130,06

81,11

Az autóbuszok (B2) és a D1-es kategóriába tartozó járművek továbbra is az e-matricás rendszerben vásárolhatnak úthasználati jogosultságot.

A Magyar Kormány az Állami Autópálya Kezelő Zrt-t (ÁAK) jelölte ki az útdíjszedői és az egyetemes útdíjszolgáltatói feladatok ellátására, de a társaság az ellenőrzés támogatásában is fontos szerepet fog betölteni. Útdíjszedőként az ÁAK felelős a megtett úttal arányos útdíj kivetésért és beszedésért, útdíjszolgáltatóként minden úthasználó számára lehetővé teszi az útdíj megfizetését, ellenőrzést támogató funkciójában pedig a jogosulatlan úthasználókról szolgáltat adatokat a díjellenőrző hatóság (Rendőrség) részére.

Az E-útdíjjal kapcsolatos részletes információk eléréséhez kattintson a következő linkre: